تاریخچه نشتارود

شهر ساحلی نشتارود به فاصله 5 کیلومتری شمال شرقی شهر ساحلی تنکابن واقع در 51 درجه و 3 دقیقه طول شرقی و 36 درجه و 46 دقیقه عرض شمالی قرار دارد. نشتارود نامی است قدیمی با عنوان شهر شهید پرور و شهر نماینده شهید مجلس شورای اسلامی شیخ ابوالقاسم رزاقی با پیشینه بیش از دو قرن و شهری است سرسبز با ساحلی آبی که در سال 1335 بر مبنای قدمت منطقه ای شهرداری ها بعد از شهرداری تنکابن دارای شهرداری مستقل شده است. این شهر توریستی و گردشگری با جاذبه های وصف ناپذیردر ساحل رویایی و زیبای دریای نیلگون خزر و زیر دامنه جنگل سرسبز البرز شمالی در حد فاصل شهرهای تنکابن و عباس آباد در غرب مازندران واقع شده است.  شهر سبز ساحلی نشتارود به واسطه قابلیت های بیشمار گردشگری و برخورداری از منابع و مواهب طبیعی و جلوه های بی بدیل آفرینش, جنگل و دریا همچون نگینی در غرب مازندران در سرزمین شمال می درخشد. نشتا به معنی آرام و نشت آب بوده و به دلیل چشمه ها و رودخانه های فراوان در منطقه و بویژه گذر رود از مرکز شهر، نشتارود نامیده شد.

میانگین ارتفاع نشتارود از سطح دریا 20 متر ، مکان و مزارع تعداد 45 محل و چندین شهرک مسکونی و همچنین یک منطقه ییلاقی بنام داغ کو که دارای 17 روستای مسکونی فصلی که در اوقات  بهار و تابستان  به طور رفت و برگشت  تعداد 800 خانوار اوقات فراغت خود را در آن منطقه می گذرانند. توضیح اینکه این بخش در سال 1381 تصویب و در نیمه دوم سال 82 تأسیس گردید.

شهر سبز ساحلی نشتارود با بهره مندی از کم نظیرترین جاذبه های گردشگری, مناطق چشم نواز و مردابی سحرانگیز از زیباترین جلوه های گردشگری و اکوتوریسم برخوردار است. این شهر به علت نزدیکی مناطق سرسبز و کوهستانی به سواحل دریای خزر در فصل گرما هوای مطبوع و ملایمی را داراست که بسیاری از هموطنان به منظور تفریح و استراحت به مناطق دیدنی و گردشگری این شهر روی می آورند. این شهر از طریق سواحل و مناطق کوهستانی متصل به تنکابن و خرم آباد که تنها منطقه ییلاقی آن داغ کوه (داکو) بالادست منطقه سه هزار تنکابن و سیاه مشته نشتارود می باشد واز خواص مشترک آب و هوایی مناطق سرسبز جنگلی از نظر اقلیمی و جغرافیایی برخوردار است.

نشتارود بر اساس سرشماری نفوس و مسکن در سال 1385 از مجموع 1570 خانوار شهری دارای 6750 نفر جمعیت و از مجموع 5720 خانوار روستایی 18800 نفر  و جمعیت کل بخش 25550 نفر  می باشد.

محسن درویشان

شما اینجا هستید: خانه شهر نشتارود تاریخچه نشتارود